Policy vid återlämning av produkt

Vi erbjuder 14 dagars öppet köp online vilket gäller för privatkunder. Under öppet köp-tiden får du undersöka din produkt i den utsträckning som krävs för att kunna fastställa att den motsvarar produktbeskrivning och egenskaper. 
Produkter som exkluderas från öppet köp-erbjudandet är monterade datordelar.

  • Mobiltelefoner 
  • Förbrukningsvaror (ex. bläckpatroner, batterier)
  • Hushållsmaskiner (ex. kaffebryggare, vitvaror, grill & ugn)
  • Inomhusklimat (ex. AC, Luftrenare, Dammsugare)
  • Hygien- & kroppsnära produkter (ex. rakapparater, in ear-lurar, smartklockor)
  • Mjukvara, TV- & datorspel, vouchers/produktkoder

Med andra ord: du kan fortfarande nyttja öppet köp på ovan nämnda produkter, bara inte med bruten plombering/förpackning. Specialbyggda datorer och produkter med abonnemang är dock helt exkluderade från öppet köp-policyn.
Kvitto måste uppvisas vid nyttjande av i butik. Vid återköp online måste ordernummer anges.Produkter som returneras inkompletta, skadade, ej återställda eller på annat sätt har testats/använts mer än vad som krävs för att undersöka produkten kan komma att få en prisreduktion vid återbetalning. Behöver vi återställa en produkt efter retur erläggs en avgift om 300 kr. Företag har 14 dagars öppet köp på plomberade varor. Vi tar ej emot kontantbetalningar. Vid retur av produkt som är betalad med presentkort återfås presentkortssumman i form av tillgodo.

Betalning mot faktura
Vi erbjuder betalning mot faktura i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och det tillkommer en avgift om [ange eventuell merkostnad] kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs. Företag som betalar mot faktura måste vara registrerade i Sverige och ska betala fakturan inom 30 dagar. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
Läs mer om villkoren här.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning
Vid betalning mot Faktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Ångerrätt vid köp på internet

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit din beställning på köp gjorda via distans. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Det finns undantag där ångerrätten inte gäller (Kap 2, 11 §) och detta innefattar bland annat:

  • En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.
  • En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal (t.ex. förbrukningsprodukter).
  • Produkter med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl. (inkl. in-ear-produkter och rakapparater).
  • En förseglad ljud- eller bildupptagning (t.ex. DVD-film) eller ett förseglat datorprogram/spel (inkl. konsolspel) och förseglingen har brutits.

För att nyttja din ångerrätt behöver du ångra dig muntligen eller skriftligt inom 14 dagar från att du mottagit din beställning. Detta skall göras till oss skriftligen via Mail se nedan.Kunden står för returfrakten och ansvarar för att produkten är väl paketerad och når oss oskadad.

Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

kontakta oss om du har frågor via följande mail info@462.insecman.se

Varukorg
%d bloggare gillar detta: